dinsdag 16 november 2010

overlast door kapot riool


In het weekend werd er bij mij een lekkage in de parkeerkelder gemeld ter hoogte van het 2e trappenhuis. De op zondagmiddag opgeroepen loodgieter vermoedde dat de bron van de lekkage gelegen was in een appartement op de begane grond. De bewoner daarvan was niet thuis, en was onbereikbaar doordat we zijn mobiele nummer niet hadden. Maandagochtend bleek dat zijn hele appartement blank stond door een verstopt riool. De schade was gigantisch: de hele parketvloer was gaan zwellen, en had diverse deuren en kasten uit de sponningen gedrukt. En dezelfde bewoner is in januari 2006 al met dezelfde ellende geconfronteerd! Het door de gemeente ingeschakelde bedrijf constateerde dat er een breuk in het riool zat halverwege de stoep. Op maandagochtend is het riool verder opgegraven en bleek er verderop nog een breuk te zitten. Deze breuk is waarschijnlijk al veroorzaakt tijdens de bouwperiode, doordat er waarschijnlijk met een shovel over heen is gereden. Het riool is inmiddels weer gerepareerd, en de enorme schade wordt door de bewoner bij de gemeente geclaimd.

2 opmerkingen:

  1. Wat een ramp! Net bij ons gekeken of het water ook naar ons loopt, maar voorlopig (lijkt) niet het geval.

    Kunnen we voorlomen dat dit weer gebeurd? Ik doel op alle verhuiswagens, pakketdiensten etc die op de stoep staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad heel erg vervelend. Het is een meevaller dat dit door de gemeente veroorzaakt is en we niet een al dan niet verzekerde particulier of VVE hoeven aan te spreken.

    Ik vermoed dat in sommige kelderboxen ook wat schade is en sommige mensen hun auto moeten wassen, want zo kwam de schade aan het licht. Overigens ook een goede aanleiding om wel te zorgen dat iedereen's mobiele nummer bij de VVE beschikbaar is.

    BeantwoordenVerwijderen