vrijdag 9 september 2011

Utrechters boos om busbaan

UTRECHT - Op een beladen informatieavond hebben donderdag zo'n 120 bewoners van de Utrechtse Dichterswijk duidelijk gemaakt dat ze geen extra bussen in hun wijk willen. In een plan van de gemeente gaan er straks 3000 bussen per dag langs de wijk rijden.

Bewoners vrezen dat door de extra bussen de geluids- en milieunormen worden overschreden. De gemeente denkt dat het kan, maar de bewoners zijn daar niet zo zeker van. De gemeente moet nog onderzoeken of de plannen aan de geluids- en milieunormen voldoen. Ook veel kritiek is er op de communicatie van de gemeente. De bewoners voelen zich door de gemeente voor het blok gezet en willen voortaan worden betrokken in de besluitvorming.

UITVALSROUTE De gemeente heeft het tracé Graadt van Roggeweg - Overste den Oudenlaan - Tellegenlaan - Van Zijstweg aangewezen als in- en uitvalsroute voor de westzijde van het Stationsgebied. Omdat een deel van de Croeselaan wordt afgesloten, kunnen bussen in de toekomst niet langer van de bushalte direct naar de Graadt van Roggeweg rijden.

Op de informatieavond werd ook de nieuwe busbaan langs de Kruisvaart besproken. Omdat een tramlijn aan de binnenstadkant van het station aangelegd en de bussen die daar nu nog rijden, moeten verhuizen naar de Jaarbeurskant. Daar wordt een groot nieuw busstation aangelegd, waardoor veel busroutes worden veranderd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten