vrijdag 8 mei 2009

Mail van 24 april aan Bouwfonds

Mail van 24 april aan Bouwfonds:

Geachte mevrouw Meinten,

Sinds de zaterdag verspreide informatie onder onze leden m.b.t. mogelijke deelname aan het project van plaatsing ondergrondse vuilcontainers, hebben we dermate veel vragen en ook negatieve reacties ontvangen, dat we genoodzaakt zijn om uitgebreider met de leden te overleggen. Een grote groep is het niet eens met ons advies, en aangezien we als bestuur geen mandaat hebben van een ALV in deze zaak, zullen we een bijeenkomst en/of stemming moeten organiseren. Een en ander houdt in dat wij niet voor 1 mei een beslissing kunnen nemen over al dan niet deelname.IWij heben begrepen dat ook Kadeappartementen nog niet zo ver is....

Verder kwamen er nog wat vragen langs die voor de bijeenkomst verduidelijkt moeten worden... (cursief het antwoord op 4 mei van Bouwfonds)

1 Hoe is men tot de prijsstelling van € 175,00 euro incl btw per huishouden gekomen? Graag wat meer inzicht in de berekening daarvan...
1. plaatsing van een container kost ca. € 6500,-- er is nu een gemiddelde berekend, wanneer iedereen mee doet, kan iedereen van alle containers gebruik maken (met sleutel, dus niet voor derden), we verrekenen achteraf op basis van werkelijke kosten (mogelijk met betalingsregeling voor VvE)

2 Als Kadeappartementen niet meedoet, gaat dit bedrag dan omhoog?
2. Zie antwoord bij vraag 1.

3 Op basis van volumeberekeningen, gebaseerd op 3 jaar praktijk, zou voor Symfonie 1 ondergrondse container voldoende moeten zijn:
per week worden er 3 containers van ieder 1,5 kubieke meter naar buiten gereden. Die zijn lang niet altijd vol....
3. Het klopt dat 1 container voor de Symfonie voldoende moet zijn.

4 Waarom is er gekozen voor deze locaties? Als de beide VVE's niet meedoen krijgen wij de stortkokers van de Timmerwerf bij ons op de stoep....En niemand vindt de stortopeningen een verfraaiing van het straatbeeld
4. De containers worden geplaatst volgens het inrichtingsplan waar zones vuilverzamelplaatsen zijn vastgelegd, een bouwaanvraag is hiervoor niet nodig. De containers worden in de parkeerstrook geplaatst en niet op de stoep, dit is circa 13 meter vanuit de gevel en niet direct zichtbaar vanuit het appartementencomplex. Voor de Timmerwerf zal 1 koker geplaatst worden bij de Symfonie..

5 Niemand heeft in de door de gemeente verpreide wijkinformatie iets gelezen over een verstrekte bouwvergunning voor deze containers bij ons voor ( in tegenstelling tot de plaatsing vasn de containers aan de Groenmarktstraat en de Fruitstraat)
5. Voordat er verdere informatie verstrekt wordt leek het beter eerst in overleg te gaan met de VvE's.

6 Als de gemeente zo graag overgaat tot ondergrondse containers i.p.v. rolcontainers( bezuinigingsaspect), waarom moeten wij dan de extra kosten voor plaatsing opbrengen ?
6. Het betreft geen bezuiniging maar een noodzaak voor de Timmerwerf en de Hofwoningen, daarom heeft de gemeente ons gevraagd ook de mogelijkheid aan te bieden voor de overige blokken.

7 De mogelijkheid die we nu hebben ( zakken naar de rolcontainers in de parkeergarage brengen) wordt door veel bewoners ( zeker de oudere) als een prima optie ervaren. De kosten daarvan (< € 2,00 per week) vindt men acceptabel.
7. Het is aan de bewoners de keuze wat ze willen

Verder gehoorde argumenten:

- BPF Bouwinvest (huurappartementen) doet niet mee; hierdoor worden we nog steeds geconfronteerd met de plaatsing van rolcontainers op de inrit van de parkeergarage op de ophaaldag.
Er zullen wel minder containers staan, we kunnen echter niks verplichten aan de huurappartementen

- We hebben nu minimaal last van zwerfvuil en plaatsing grootvuil. Een containeropstelling nodigt wat dat betreft meer uit tot dumpen.

Wij willen u vragen of u voor vrijdag 12 juni 2009 een antwoord aan ons kunt geven over de ondergrondse containers. De bewoners van de kadeappartementen hebben hetzelfde termijn gekregen.
De bewoners kunnen eventueel een brief van ons ontvangen met alle informatie, als u dit wenst horen wij dat graag.


( Die informatie is inmiddels aangevrvraagd en zal onder de leden verspreid worden)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten