dinsdag 28 september 2010

Dichterswijk-west wordt niet afgebouwd, wat nu?

[Onderstaande tekst is afkomstig van de Website van Leefbaar Utrecht]

De Soepfabriek blijft. Dat is de conclusie nadat Harrie Bosch de vragen van Vincent Oldenborg, samen met GroenLinks, heeft beantwoord, donderdag 23 september 2010. Die vroeg naar de gang van zaken rond de verkoop van de Royco Soepfabriek aan de Heycopstraat achter de Croeselaan. En naar de gevolgen voor de toekomst van Dichterswijk-west, de “grootste binnenstedelijke vinexlocatie van Nederland”.

Het is duidelijk: de gemeente kwam er niet aan te pas bij de verkoop van de soepfabriek, de erfpacht is allang eeuwigdurende erfpacht, de fabriek is min of meer uit het bestemmingsplan weggeschreven en de wethouder wil wel met de buurt gaan praten over wat er met het braakliggende gras moet gebeuren. En met de nieuwe eigenaar voor de verkeersafhandeling. Kortom, de soepfabriek blijft.

Wat wil de buurt? Wat mist Dichterswijk? Nou, uit een onderzoek van de wijkraad zuidwest, en ook uit gesprekken met buurtpanels blijkt dat er nog best vraag is naar kinderopvang, ouderenvoorzieningen, een gezondheidscentrum, plek voor de jeugd buiten en binnen, meer groen, grotere basisschool, uitbreiding van de milieuzone/schone vrachtwagens voor de hele Croeselaan/wijk, bijvoorbeeld. En da’s niet zo gek, want met al die nieuwbouw en verjonging wordt de wijk natuurlijk steeds drukker. Wel gezellig, maar de voorzieningen nemen op dit moment nog niet toe. Uit de tekst van het huidige bestemmingsplan blijkt dat met voorzieningen in enige vorm wel rekening is gehouden. Nu de soepfabriek blijft, wordt het tijd om in ieder geval dat nu op peil te brengen. En de mogelijk toenemende verkeersoverlast bij de steeds drukker wordende basisschool De Kleine Dichter goed aan te pakken, bijvoorbeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten