dinsdag 2 juni 2009

Ontwerp Rabobrug Utrecht bekend



De visie voor de nieuwe Rabobrug.

Beeld: Gemeente Utrecht

UTRECHT - De eerste schets van de nieuwe Rabobrug in Utrecht is vanmiddag onthuld door wethouder Harm Janssen. De 14,5 miljoen euro kostende fiets- en voetgangersbrug tussen de Croeselaan en het Moreelsepark over de treinperrons wordt grotendeels betaald door de Rabobank (8,6 miljoen), maar ook het Rijk en de gemeente Utrecht dragen bij. De brug krijgt aansluiting op de nieuwe fietsenflat. Op de 275-meter lange overspanning zelf mogen geen fietsen gestald worden. Vanaf de brug komen trappen naar de stations.Het ontwerp, gemaakt door CEPEZED-architecten, wordt nog verder uitgewerkt.

In het eerste kwartaal van 2012 moet er over de brug gewandeld en gefietst kunnen worden. Zorgvuldige afstemming met partners, de selectieprocedure en de complexiteit van het bouwen op een ingewikkelde plek maakt dat de oplevering naar achter is verschoven in vergelijking met eerdere planningen.

‘Rabobrug’ is overigens slechts een werktitel. Rabobank Nederland schrijft nog een prijsvraag uit om de definitieve naam van de brug te kiezen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten